Krijg ik een vaccinatiebewijs na de prik tegen corona?
Als u een inenting tegen corona heeft gehad krijgt u hiervan een bevestiging mee. Dit is bijvoorbeeld een kaartje of een stuk papier met daarop gegevens over de vaccinatie. Dit is geen officieel vaccinatiebewijs, maar uitsluitend bedoeld om de papieren versie te vervangen.

Bevestiging na elke prik
U krijgt na elke prik een bevestiging van de inenting. Hierop staan gegevens als het soort vaccin dat u heeft gekregen. Ook als u 2 prikken krijgt, ontvangt u na elke prik een bevestiging op papier. Het is belangrijk deze bevestiging goed te bewaren, ook voor uw eigen administratie. 

Reizen naar het buitenland
Nederland heeft nog geen besluit genomen over een vaccinatiebewijs voor reizen naar het buitenland. Dit heeft onder meer de volgende reden: het is nog niet duidelijk  of iemand na vaccinatie nog besmettelijk is en het virus alsnog kan overdragen. Wel werkt Nederland met meerdere Europese landen samen aan afspraken. Op dit moment hoeft in Nederland niemand aan te tonen dat hij of zij gevaccineerd is. De bevestiging is dus voor persoonlijk gebruik, het is geen bewijs. LET OP(!)  Voor het buitenland geldt dat de tekst er in het Engels op dient te staan!

MediQapp Registratiepas coronavaccinatie
Wij begrijpen dat er mensen zijn die het papiertje dat bij de vaccinatie wordt overhandigd niet afdoende vinden omdat het al snel smoezelig kan worden in je broekzak, portemonnee  of portefeuille of scheurt​. MediQapp brengt derhalve een plastic registratiepas in creditcard formaat uit waar weliswaar geen rechten aan kunnen worden ontleent, maar op deze manier heb je wel een mooi en net vaccinatiebewijs dat je bij je kunt dragen.