INHOUD

1 Introductie
2 Productkenmerken & specificaties
3 Functie
4 Voorbereiding voor gebruik
5 Filters wisselen
6 Veiligheidsopmerkingen
7 Probleemoplossing
8 Belangrijkste functies
9 Garantiebepaling
10 Productspecificaties

INTRODUCTIE

1 Voorwoord
Nu steeds meer gezinnen caravans of campers te kopen, is de luchtkwaliteit in auto's een belangrijk issue geworden in verband met eventuele gezondheidsklachten dat niet kan worden genegeerd. Formaldehyde, tolueen, dimethylbenzeen en ammoniak zijn de belangrijkste boosdoeners van luchtvervuiling in de auto, wat een ernstige bedreiging voor de gezondheid. Volgens een enquêtegegevens vrijgegeven door de FESC voor wetenschap en technologie, kent 93,82% van de voertuigen verschillende graden van vervuiling. Het verminderen van de interieurvervuiling is het een urgent probleem dat opgelost dient te worden. Hydroxyl is hierbij de beste oplossing gebleken want het zuivert niet alleen de lucht, maar teven oppervlakken.

2 Belangrijkste bronnen van verontreinigingen
De bronnen van vervuiling die leiden tot een ernstige achteruitgang van de luchtkwaliteit in het voertuig zijn voornamelijk geconcentreerd in de volgende vier aspecten: 
- giftige gassen zoals formaldehyde, aceton en dimethylbenzeen in de auto-interieurdecoratie materialen
- als de airconditioning lange tijd niet wordt schoongemaakt
- koolmonoxide, uitlaatgassen en benzine- of dieseldampen die de luchtkwaliteit in het voertuig zal verminderen
-de vervuiling van het menselijk lichaam en het bestaan ​​van een groot aantal bacteriën, amines, nicotine en andere schadelijke stoffen in de auto. 

Formaldehyde kan misselijkheid, braken, hoesten, pijn op de borst, astma en zelfs emfyseem. Langdurige blootstelling aan een lage dosis formaldehyde kan chronische aandoeningen van de luchtwegen, resulterend in de achteruitgang van de lichaamsbouw van de pasgeborene, chromosomale
afwijkingen, mentale achteruitgang van kinderen, ernstige vergiftiging kan leiden tot aritmie en coma.

3 Drie belangrijke soorten verontreinigingen in voertuigen
① Biologische verontreinigingen waaronder allerlei bacteriën, virussen en huisstofmijten.
② Deeltjes met inbegrip van stof, rook, pollen en microben.
③ Verdampte verontreinigingen 'vluchtige organische stoffen' (VOCS) zoals koolmonoxide, benzeen en formaldehyde.

PRODUCTKENMERKEN & SPECIFICATIES

Hydroxylsterilisatie
Hydroxyl technologie is een high tech toonaangevende zuiveringstechnologie, die is samengesteld uit nano verneveling en speciale ultraviolette lamp. Het heeft een sterke sterilisatiefunctie en kan de lucht en oppervlakken effectief zuiveren. In vergelijking met de traditionele zuiveringstechnologie heeft het de volgende voordelen;

1. Grondige zuivering, eerder ontleding dan adsorptie, eerder kwalitatieve verandering dan kwantitatieve verandering
2.  Uitgebreide zuivering: het kan werken op bijna alle verontreinigende stoffen en vooral het grondig ontbinden van bacteriën en virussen.
3.  Praktische zuivering door geen verzadigingsprobleem, geen filterelement vervangen, zuinig(!) en praktisch, gemakkelijk onderhoud, lange levensduur en hoog rendement.
4.  Veilige zuivering want het eindproduct van de zuivering zijn onschadelijke moleculen zoals koolstof dioxide en water, die onschadelijk zijn voor het menselijk lichaam en het milieu.
5. Bescherming want de UV-lampbuis is gecoat met een multi laag titaniumdioxide die het probleem van UV-lekkage volledig oplost.

Deodoriserend actief carbonfilter
Een groot aantal van microkoolstofdeeltjes, met sterke adsorptie van tolueen, formaldehyde en andere geuren of andere schadelijke stoffen in de lucht kunnen schadelijke stoffen afbreken.
Anion
Bekend als "de vitamine in de lucht", is het soort anion dat zichzelf vermeerdert om te zuiveren zoals stof, geur en steriliseert de lucht om de lucht in de kamer fris en natuurlijk te maken.

Voedingspanning DC12V / 100-240 AC
Vermogen 15W
Toepasbaar 20-24 m2 
Afmetingen 175 x 77 x 240 mm
Gewicht 1 kg
Standen LAAG/MIDDEN/HOOG
Luchtsterilisatie 99,9%
Ozon-emissie <0,05PPM
Geluid max. <50dB
Geluid min. <35dB

COMPONENTEN

1.  Afdekplaat

2. LED scherm

3. Bedieningsknoppen

4. Luchtuitstroom

5. UV lamp

6. Actief carbonfilter

7. HEPA filter

Afdekplaat
Nadat de voorklep is geopend wordt de machine ter bescherming onmiddelijk uitgeschakeld en dan kan het worden schoongemaakt en onderhouden. Na het schoonmaken en onderhoud moet de voorklep worden gesloten voordat de machine kan werken.
Opmerking: de voorklep kan alleen worden geopend bij het reinigen of vervangen van het filter scherm.

LED scherm
- Dit lampje AAN/UIT (links) brandt wanneer de luchtreiniger aanstaat.
- Windsnelheidsindicator LAAG | MIDDEL | HOOG

Bedieningsknoppen
Druk op de aan/uit-knop. Nadat de luchtreiniger is gestart, zal het halverwege zijn bereik staat standaard. De UV-lamp en anion zullen op dat moment worden ingeschakeld. Druk nogmaals op de knop om zet de luchtreiniger uit en de UV-lamp en anion is op dat moment uitgeschakeld.

De knop voor het regelen van de windsnelheid
Als de luchtreiniger is gestart, is deze standaard ingesteld. Druk op de gewenste knop om de snelheid aan te passen.

Luchtuitstroom
Schone lucht komt uit de luchtuitlaat als de luchtreiniger aan staat. 
Let op (!): Plaats geen item(s) op het apparaat om beschadiging te voorkomen

Hydroxylsterilisatie
Hydroxylsterilisatie is samengesteld uit nano-verneveling en speciale ultraviolette lamp. Het heeft een sterke sterilisatiefunctie en kan effectief de lucht zuiveren.
Opmerking: nano-fotokatalysator is onze unieke gepatenteerde technologie met een levensduur van meer dan 5000 uur.

Complexe filters
De complexe filters bestaan uit een initiële filter, een HEPA-filter en een actief carbonfilter. Het initiële filter filtreert voornamelijk grotere deeltjes, het actieve koolstoffilterscherm wordt voornamelijk gebruikt om tolueen, formaldehyde en andere eigenaardige geuren te absorberen als wel schadelijke stoffen in de lucht en kan de afbraak van schadelijk stoffen versterken.

Het samengestelde filterscherm hoeft slechts eens in de acht maanden worden vervangen en de benchmark wordt bepaald door het middelgrote filter elke dag 8 uur te gebruiken. Wanneer de levensduur van het filterscherm tot aan de deadline is, zal de luchtreiniger waarschuwen om het filter te vervangen (het aan/uit-lampje knippert rood). Bij vervanging van het filterscherm, reset het a.u.b. (druk op de windsnelheid-toets gedurende 3sec. om te resetten).
Opmerking: een nieuw samengestelde filter kan los worden besteld.

Anion
Bekend als "de vitamine in de lucht", is het soort anion dat zichzelf vermeerdert om te zuiveren zoals stof, geur en steriliseert de lucht om de lucht in de kamer fris en natuurlijk te maken.

BEVESTIGEN

Haal de twee spanbandjes uit de verpakking en plaats het ene uiteinde van de spanband aan het hiervoor bedoelde aansluitpunt aan de achterzijde van de luchtreiniger.

Kijk vervolgens waar je de luchtreiniger wilt plaatsen en waaraan je deze wilt bevestigen. Houdt er rekening mee dat de 12V of de 220AC aansluiting in de buurt dient te zitten.

Bevestig de luchtreiniger bijvoorbeeld aan de hoofdsteun van een stoel en klik vast met de gesp. Trek vervolgens de spanband op de gewenste spanning aan zodat het apparaat goed vast zit.

FILTERS WISSELEN

1. Verwijder de afdekplaat aan de voorzijde door met beide handen aan de onderzijde van de plaat krachtig te trekken.

2. Verwijder het oude scherm -> houd het witte lint van het filter met je vingers ingedrukt en trek het filter weg.

3. Neem het nieuwe filter uit de plastic zak.

4. Plaats het nieuwe filter en plaats de afdekplaat terug, door krachtig aan te drukken tot deze goed vastklikt.

Neem de volgende veiligheidsspecificaties in acht bij het gebruik van de luchtreiniger!

1 Haal de stekker uit het stopcontact voordat u onderhoud aan het apparaat gaat plegen om elektrische schokken te voorkomen
2 Reinig de buitenzijde van het apparaat nooit met een zuur-base-oplossing om elektrische schokken of schade te voorkomen
3. Steek de stekker niet in het stopcontact of trek de stekker er niet uit met natte handen om elektrische schokken voorkomen
4. Dit product mag niet in water worden gedrenkt of worden gebruikt! in de buurt van een waterbron of vluchtige ontvlambare stoffen
5. Dit product is geen speelgoed! Houdt uit het bereik van jonge kinderen
6. Ga niet op het apparaat zitten of staan en gebruik het apparaat niet als het zwaait of kantelt (zet altijd goed vast)
7. Het is verboden om de luchtinlaat en -uitlaat van het apparaat te blokkeren om het effect van de sterilisator niet te beïnvloeden
8. In geval van abnormale werking, haal de stekker uit het stopcontact en contacteer uw leverancier
9. Als de machine beschadigd is, neem gebruik op met uw leverancier
10. Gebruik bij het reinigen een zachte, droge doek en gebruik een kleine borstel om de luchtinlaat en -uitlaat schoon te maken

GARANTIEBEPALING

1. De garantieperiode van dit product is één jaar vanaf de verkoopdatum. Wij zullen passende reparatiekosten en onderdelenkosten in rekening brengen voor achterstallige reparatie.
2. Als de luchtreiniger is beschadigd door menselijke factoren (inclusief het niet gebruiken volgens) instructies, onjuiste opslag, zelfdemontage, enz.) brengen wij  bij reparatie passende reparatiekosten en onderdelenkosten in rekening.
3. Bewaar de garantiekaart en de aankoopfactuur goed, dit is uw garantiebewijs. Alvorens de garantieservice te accepteren, dient u de garantiekaart en aankoopfactuur te overleggen voor gratis garantie.
4. Als het product teruggestuurd moet worden naar ons bedrijf of onze geautoriseerde agent, stuur dan een kopie van garantiekaart en de aankoopfactuur mee. 
5. Retouren dienen altijd franco te worden gestuurd!

De Raycono luchtreiniger kan 99% van de schadelijke stoffen uit de lucht verwijderen: