Je botgestel wordt minder sterk, 
dus zakt het als het ware in

OSTEOPOROSE

Osteoporose is de medische term voor botontkalking. Het is een chronische botziekte die bij zowel vrouwen als mannen voorkomt en wordt vaak omschreven als een “stille ziekte”, omdat u niet kunt voelen dat uw botten zwakker worden. 

Hierdoor is de ziekte vaak al een heel eind gevorderd voordat de eerste klachten of afwijkingen duidelijk worden.Vooral ingezakte wervels en breuken in pols, arm en heup komen veel voor. De meeste mensen komen er pas (te)laat achter dat ze osteoporose hebben. Met behulp van een röntgenfoto kan men naast een botbreuk ook ingezakte wervels goed zichtbaar maken. Ingezakte wervels kunnen voorkomen bij mensen met osteoporose. Wervelinzakkingen kunnen veel pijn veroorzaken en daarbij zal door de inzakking lengteverlies en een verkromming van de rug ontstaan.

Vooral bij wervelproblemen en (meerdere) wervelfracturen met aanhoudende ernstige pijnklachten en beperkingen kan het raadzaam zijn eens een verwijzing te vragen naar een specialist. Een groep patiënten is erg geholpen met een speciaal aangemeten korset, wat zowel ondersteuning geeft, maar ook je spieren activeert.

Er zijn momenteel ongeveer 1 miljoen mensen met osteoporose in Nederland. Met het vergrijzen van de bevolking zal het aantal osteoporose patiënten in de komende jaren flink toenemen naar 1.300.000 (10 jaar). Van hen is ongeveer 2/3 vrouw en 1/3 man.

Klik op de afbeelding voor meer informatie:

Rugbraces verlichten de pijn in de onderrug en bieden steun bij verrekkingen en verstuikingen. De braces zijn hierdoor geschikt voor onder andere overbelasting, lage rugklachten en A-specifieke rugklachten. Wacht niet te lang met rugklachten en kies voor de juiste behandelwijze. Een goed passende brace zorgt voor de juiste ondersteuning.

Klik op de afbeelding voor meer informatie: