Het medicijnenpaspoort van MedQapp B.V. is een plastic pasje, even groot als een bankpas of creditcard voor in uw portemonnee of bij uw reisdocumenten en het bevat de volgende gegevens: Voor- en achternaam / adresgegevens / geboortedatum / Burgerservicenummer (optioneel) / bloedgroep / allergie / telefoonnummer bij noodgevallen / huisarts en telefoonnummer / apotheek en telefoonnummer / zorgverzekeraar en telefoonnummer / medicijnen, hoeveelheden.

De 'Medication Card' is handig om mee te nemen als u op reis gaat, maar ook als u even boodschappen gaat doen of even de hond gaat uitlaten en er overkomt u iets. Een handig pasje met al uw belangrijke gegevens in geval van nood. 

 Er bestaat weliswaar een papieren versie van het Europees Medisch Paspoort waarin u zelf uw gegevens kunt noteren, maar uit onderzoek is gebleken dat hulpverleners minder vertrouwen hebben in met de hand geschreven kaarten.

Een medicijnenpaspoort is geen verplicht document als u op reis gaat, maar kan wel uw leven redden of een hoop gedoe voorkomen bij de douane. In veel landen over de hele wereld moet u bij de grensovergang uw medicijnen uit de tas halen, vooral als u met een aanzienlijke hoeveelheid medicatie op reis gaat. 

Bij een douanecontrole is het geen garantie dat dit document geaccepteerd wordt, het is namelijk geen officieel erkend document, maar het is beter dan niets meenemen. Mocht u een ongeluk krijgen in het buitenland kunt u de kaart overhandigen aan de hulpverleners. De informatie staat in het Engels op de pas.

Een medicijnenpaspoort is tevens zeer geschikt voor ouderen want sommige mensen hebben te maken met vervelende aandoeningen waarbij zij moeite hebben met dingen onthouden en in voorkomende gevallen zelfs alles vergeten. Als een arts of hulpverlener vraagt welke medicijnen u of uw ouder(s) gebruiken is dit vaak niet allemaal bekend. 

U kunt dan het beste een MediQapp Medication Card aanschaffen om te overhandigen aan de hulpverlener. Ook als u op straat, in de bus of in uw woning onwel wordt hebben hulpverleners direct een overzicht van al uw medische gegevens als ze naar uw naam zoeken in uw zak of portefeuille.

Een ICE nummer (In Case of Emergency) is het telefoonnummer van de persoon die gebeld moet/kan worden als u zich in een noodsituatie begeeft. Op de Medication Card bieden wij ruimte voor twee van deze 'alarmnummers' om uw naasten in te lichten over uw toestand. 

Na uw bestelling ontvangt u direct een e-mail om al uw gegevens in te vullen. U bestelt de MediQapp Medication Card eenvoudig hier: Alle gegevens die u doorgeeft om op het pasje te zetten worden DIRECT na het aanmaken van uw pas bij ons verwijderd! Wij maken geen gebruik van een database of andere opslagmogelijkheid.