De nieuwste technologie hand in 
hand met de natuur

Hydroxyl
technologie

Schone lucht, een verademing!

Niet zomaar luchtreinigen, maar binnenlucht "desinfecteren"

MediQapp luchtdesinfectie apparaten, ontwikkeld door een team van wetenschappers en vervolgens getest en gecertificeerd door enkele van 's werelds beste immunologen, maakt gebruik van geavanceerde technologie om de binnenlucht efficiënt en snel te zuiveren. Het maakt gebruik van plasmazuivering en ionisatietechnologie om de lucht zowel binnen als buiten het apparaat te zuiveren.

Plasmazuivering vindt plaats in het apparaat en gebruikt plasma om micro-organismen in de lucht af te breken. Het maakt gebruik van een wasbare spons om deeltjes in het apparaat op te vangen, dus het heeft geen filter dat moet worden vervangen.

Ionisatietechnologie gebeurt buiten het apparaat. Oxiderende ionen komen vrij in de lucht en doden bacteriën in de lucht en op oppervlakken.

Bewezen werkzaamheid

Unieke oplossing die bacteriën, virussen, zwevende deeltjes en VOS verwijdert, in de lucht en van alle oppervlakken

Hoog niveau van luchtkwaliteit

Apparaat is 24/7 uur per dag in bedrijf om een ​hoge luchtkwaliteit in de ruimte te behouden en te kunnen garanderen.

Bewezen
technologie

In het ziekenhuis bewezen technologie als oplossing voor bescherming tegen nosocomiale of ziekenhuisinfecties.

Eenvoudig in gebruik

Plug & play voor een constant hoog niveau van luchtzuivering. 

Verlaag
ziekteverzuim

Voorkom
hoofdpijn

Verhoog
concentratie

Leer
eenvoudiger

De door de MediQapp gegenereerde OH moleculen omringen het virus en de bacteriën

OH reageert met waterstof in celwanden. Schadelijke virussen en bacteriën worden vernietigd.

Het verandert in een onschadelijk element zoals H2O (water) en CO2

Veilig voor mens, dier en milieu

We moeten de hydroxyl-radicaal in de omgeving niet verwarren met de biologische. In ons lichaam fungeren ze als inflammatoire signaalmoleculen: het zijn chemische mediatoren die door sommige immuun cellen worden geproduceerd wanneer ze bepaalde pathogenen, zoals bacteriën, tegenkomen. Deze radicalen zijn van nature aanwezig.

Hydroxyl-radicalen in de lucht kunnen ons lichaam niet binnendringen, noch dieren, insecten of planten, omdat ze tijdens de evolutie met hen samenleven. De lichaamscellen hebben veel enzymatische en niet-enzymatische mechanismen ontwikkeld om deze radicalen te inactiveren, de zogenaamde antioxidantmechanismen. Met name de huid en slijmvliezen zijn barrières geworden die radicalen kunnen neutraliseren, zodat ze lichaamsweefsels niet aantasten.


Hoewel de productie van hydroxyl-radicalen (OH·) veilig is, moeten de emissies van ozon (O3) en waterstofperoxide (H2O2) eenmaal gecontroleerd, voldoen aan alle eisen van de internationale regelgevende instanties op het gebied van gezondheid.

Het hydroxylradicaal, •OH, is de neutrale vorm van het hydroxide-ion (OH–). Hydroxylradicalen zijn uiterst reactieve diatomische moleculen. Ze zijn zo reactief dat ze organische verbindingen waarmee ze in aanraking komen, zoals schimmels, bacteriën, virussen en veel chemische VOS, onmiddellijk neutraliseren door de moleculaire verbindingen ervan te verbreken. 

Net als hydroxide-ionen worden hydroxylradicalen gevormd wanneer UV-licht reageert met waterdamp (h2o). Het wateratoom (H) en de zuurstof (o2) die hierbij vrijkomen, vormen samen het hydroxylradicaal (*OH). 

Hydroxylmoleculen zijn zo klein dat er 10 miljard in een regendruppel passen. Doordat ze hoogreactief zijn, leveren ze bovendien geen enkel gevaar op voor mensen, dieren en planten die er binnenshuis aan worden blootgesteld.

Bent u geïnteresseerd in onze apparatuur?  
Vraag dan vrijblijvend een offerte aan.

Aanvraagformulier

24/7 uur beschermd tegen virussen en bacteriën
zonder gebruik te maken van chemicaliën

VEELGESTELDE VRAGEN

HOE DESINFECTEERT UV LICHT?

ultraviolet (UV) licht is elektromagnetische straling die net buiten zichtbaar violet licht valt. Voor het menselijk oog zichtbaar licht bestaat uit straling tussen de golflengten 740 en 380 nm. UV-licht omvat het 400 tot 100 nm deel van het elektromagnetische spectrum, waardoor het voor ons onzichtbaar is. Categorisch omvat UV-licht vier soorten stralen op basis van golflengte. 

UV-A, tussen 315 en 400 nm, verantwoordelijk voor onze gebruinde huid

UV-B, tussen 280 en 315 nm, verantwoordelijk voor vitamine D-synthese en huidverbrandingen

UV-C, tussen 200 en 280 nm, gebruikt voor desinfectiedoeleinden

UV-V, tussen 100 en 200 nm, wordt sterk geabsorbeerd door water en lucht en kan alleen in vacuüm worden doorgelaten.

De MediQapp apparaten verwijderen virussen zoals corona-viruses (SARS-CoV-2) , Escherichia coli, Staphylococcus aureus, Pseudomonas aeruginosa, Klebsiella pneumoniae and Salmonella typhimurium om er maar een paar te noemen.

DISCLAIMER: MediQapp gebruikt verschillende methoden om de functionaliteit van onze producten te testen. Gebruikers kunnen de specifieke toepassing en omgevingsomstandigheden evalueren bij het maken van een beoordeling van de innovatieve voordelen van de technologie. Mensen dienen tevens redelijke veiligheidsmaatregelen nemen om de overdracht van ziekteverwekkers, waaronder SARS-CoV-2, te voorkomen. U kunt niet alleen vertrouwen op onze producten om het te isoleren of de verspreiding ervan te voorkomen. Het is belangrijk om te voldoen aan alle volksgezondheidswetten en richtlijnen die zijn uitgegeven door nationale autoriteiten, inclusief richtlijnen die zijn gepubliceerd door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), het European Center for Disease Prevention Control (ECDC), Centers for Disease Controle en Preventie (CDC), inclusief maar niet beperkt tot sociale afstand, handhygiëne (BIOTEC 8), hoestetiquette en het gebruik van gezichtsmaskers.

NEEM CONTACT OP

Heeft u een vraag of wilt u iets bestellen, laat het ons weten en stuur een e-mail via onderstaand e-mailadres.

MEDIQAPP B.V.
Van Leuffenpad 21
3401 XZ IJsselstein
Netherlands

+31 302 072 275

info@MediQapp.eu

KvK 82836981
IBAN NL15 INGB 0006 7233 05
BTW NL862622621B01