MediQapp B.V.

UW LEVERANCIER VAN DE WERELDWIJD GEPREZEN "LIFESTAR" HANDSCHOENEN.

Zeer hoogwaardige handschoenen van 100% nitril voor medische beroepsgroepen en vele andere toepassingen.

Zowel in blauwe als zwarte uitvoering, bieden de handschoenen uitzonderlijke bescherming tegen chemische, bacteriële en virale blootstelling.

Aangezien de handschoenen vrij zijn van poeder en proteïne, voorkomt u een reactie op type 1 allergieën die veroorzaakt wordt door eiwitten.De handschoenen bieden maximale bescherming voor u en uw patiënten.

Lifestar handschoenen hebben een zeer prettig draagcomfort dankzij de uitstekende maatvoering en zijn standaard verkrijgbaar in S, M. L en XL.

Lifestar handschoenen worden gebruikt in de medische wereld, schoonmaakbranche, beautybranche, maar ook bijvoorbeeld in de automotive en tattoo business. 

Door de uitgebreide certificering zijn deze handschoenen ook geaccepteerd voor gebruik in voedselindustrie zoals slachterijen, slagerijen en foodtrucks.

Kenmerken & specificaties

Lifestar nitril handschoenen voldoen aan de Europese Richtlijnen voor Medische Hulpmiddelen en Persoonlijke beschermingsmiddelen. Daarnaast voldoen onze handschoenen aan de Europese richtlijn voor producten die in contact komen met voedsel. De kwaliteit van de handschoenen wordt gecontroleerd op basis van de AQL-methode (Niveau 1.5). De nitril handschoenen voldoen aan de volgende eisen en normen:
PPE (EU) 2016/425 CAT III CE2777
NEN-EN 455 1, 2, 3, 
EN420, EN374 1, 2, 4, 5
EN 16523-1 : 2015
AQL 1,5 & CE-keurmerk
CE Comply to  MDR(EU) 2017/745 (class I)

Kenmerken van de Lifestar handschoenen:

- niet toxisch, allergievrij
- latex- en poedervrij
- gemaakt van 100% synthetisch nitril
- kennen een verhoogd draagcomfort 
- hebben een goede pasvorm
- een ultiem tastgevoel t.o.v de klassieke        nitril handschoen
- sterk en rekbaar
- stevig manchet met rolrand
- ​glad met grip in de vingers
- goede weerstand tegen zuren, basen,
  oliën, vetten, peroxiden en aminen
- goede weerstand tegen slijtage

- kleur blauw of zwart
- wegwerphandschoen voor éénmalig            gebruik
- onsteriel.
- pasvorm ambidextrous, dus gelijk voor         links- en rechtshandig.
- materiaalsterkte ~0,06 mm.

Verpakking: 100 stuks per doosje, 10 doosjes in een omdoos.

Opslag: 10-38℃. 
Direct zonlicht vermijden.
Houdbaarheid: +/- 3 jaar (zie verpakking).

Waarom nitril handschoenen?

Nitril heeft een superieure chemische weerstand in vergelijking met latex en vinyl

Van vinyl en latex is bekend dat ze weinig chemische resistentie hebben, waardoor ze een slechte keuze zijn bij het werken in laboratoria, ziekenhuizen of zelfs bij het gebruik van huishoudelijke schoonmaakmiddelen. Aan de andere kant heeft nitril een superieure chemische weerstand en wordt het veel gebruikt in industrieën waar handbescherming essentieel is.

Wegwerphandschoenen met de beste scheur- en perforatieweerstand

Nitril is 3 tot 4 keer beter bestand tegen lekken dan latex. Dit maakt het een geschikt materiaal voor mensen die op zoek zijn naar duurzame mechanische handbescherming, of voor iedereen die bescherming nodig heeft op risicovolle werkplekken, vooral waar scherpe voorwerpen worden gebruikt. Daarnaast zijn deze handschoenen van medische en gebruikskwaliteit in staat om uw handen te beschermen tegen snijwonden, wonden, krassen, kneuzingen, enz. Bovendien zult u bij onderzoek naar nitril versus latex ontdekken dat gaatjes moeilijk te detecteren zijn in latex, waardoor de gebruiker het risico loopt te worden blootgesteld aan gevaarlijke stoffen. Dit is niet het geval met nitril, waardoor ze de verstandige keuze zijn voor betrouwbare handbescherming, vooral voor diegenen die werken met milieuverontreinigende stoffen of door bloed overgedragen ziekteverwekkers.

Nitrilhandschoenen bieden een hoge tastbare gevoeligheid

Nitril is een superieur materiaal waarmee de gebruiker zijn tastzin kan behouden. Dit betekent dat de handschoengebruiker objecten gemakkelijk in zijn handen kan voelen en manipuleren. Daarentegen kunnen andere materialen uw reikwijdte bij het hanteren van objecten beperken, evenals de tastzin. Dit kan in bepaalde sectoren lastig zijn. Nitril elimineert dit probleem echter door een hoge tastgevoeligheid te verschaffen. Kortom, handschoenen voor eenmalig gebruik gemaakt van nitril zijn ontworpen om te worden gebruikt wanneer bescherming nodig is, en ook gevoeligheid en behendigheid zijn vereist.

Beschermende handschoenen die een goede en comfortabele pasvorm bieden

Hoewel wegwerphandschoenen meestal zijn ontworpen om bescherming te bieden, moeten ze ook comfort bieden en goed passen. Dit geldt met name in industrieën waar de handen een groot deel van de dag bedekt zijn - medische velden, mechanische winkels, voedingsindustrie, productielijnen en meer. Nitrilhandschoenen bieden het comfort en de pasvorm die professionals uit de industrie en thuisgebruikers nodig hebben. Ze zorgen voor een perfecte pasvorm en passen bij de vorm van de hand. Daarnaast hebben ze het vermogen om te reageren op je fysieke temperatuur, waardoor ze zich aanpassen voor een natuurlijke, nauwsluitende en comfortabele pasvorm.

Bent u nog niet bekend met de premium kwaliteit van LifeStar, vraag dan gerust uw GRATIS sample aan 

SAMPLE

Waarom is de juiste maat essentieel ?

Ken je je de uitdrukking "past als een handschoen"? Een goed paar werkhandschoenen passen nauwsluitend maar comfortabel, zonder extra ruimte voor uitglijden dat uw grip, tastgevoeligheid of behendigheid in gevaar zou brengen.

Maar om de juiste pasvorm te vinden, moet je handschoenen vinden met de juiste maat.

Het maakt niet uit hoe een handschoen is ontworpen om te passen - als hij niet is ontworpen om te passen in een hand van jouw maat, zal hij nooit gaan zoals hij zou moeten en je nooit het juiste prestatieniveau geven.

Dit geldt net zo goed voor wegwerphandschoenen als voor elk paar herbruikbare handschoenen, vooral als u op uw wegwerphandschoen rekent voor taken die behendigheid en tactiele gevoeligheid vereisen. Dokters en chirurgen hebben bijvoorbeeld een perfecte pasvorm van hun handschoenen nodig om nauwkeurig te kunnen werken.

De maatvoering van handschoenen is natuurlijk ook een veiligheidskwestie. Voor industriële werknemers kan een handschoen die niet past bijvoorbeeld gemakkelijk verstrikt raken in machines of gereedschap, waardoor de hele hand van de werknemer in gevaar kan worden gebracht. Stel je voor dat je probeert te werken met bewegende delen terwijl je handschoenen draagt ​​die te veel ruimte in de vingers hebben en je begrijpt waarom.

De enige uitzondering op de maatvoering is wanneer u op zoek bent naar handschoenen om een ​​elementaire hygiënische barrière te bieden, zoals basisvoedselbereiding. Maar zelfs in dit geval heb je nog steeds een handschoen nodig met de juiste maat. Loszitten is prima voor een eenvoudige hygiënische barrière, maar als de handschoen te groot is, zal hij je in de weg zitten wanneer je probeert om gebruiksvoorwerpen te hanteren.

Toepassingen

Nitril en vinyl handschoenen worden in de meest uiteenlopende beroepengroepen gebruikt en voorgeschreven.  MediQapp B.V. is uw vertrouwde leverancier als het gaat om kwaliteit, maar ook met betrekking tot gegarandeerde levering omdat wij voorraadhoudend zijn. Of u nu één doos of een hele container nodig heeft, bij ons bent u aan het juiste adres.

MEDIQAPP BV MAATSCHAPPELIJK BETROKKEN

St. Antonius Onderzoeksfonds maakt wetenschappelijk onderzoek mogelijk

LEES VERDER

WORDT OOK BEDRIJFSVRIEND

NEEM CONTACT OP

Heeft u een vraag of wilt u iets bestellen, laat het ons weten en stuur een e-mail via onderstaand e-mailadres.

MEDIQAPP B.V.
Van Leuffenpad 21
3401 XZ IJsselstein
Netherlands

+31 302 072 275

info@MediQapp.eu

KvK 82836981
IBAN NL15 INGB 0006 7233 05
BTW NL862622621B01