De kans dat je wel weet hoe lage rugpijn voelt, is vrij groot. Want 4 op de 5 mensen heeft hier wel eens last van. Lage rugpijn zit tussen de onderste ribben en de billen, in de lendenstreek. De pijn kan veroorzaakt worden door overbelasting van de rugwervels.

Lage rugpijn is een probleem voor veel mensen en kan door veel verschillende dingen veroorzaakt worden, zoals bijvoorbeeld verstuikingen van de ligamenten (die de botten aan elkaar hechten), gewrichtsproblemen of een hernia. De meest voorkomende oorzaken zijn zwaar lichamelijk werk, zoals veel bukken en zwaar tillen, veel zitten, bijvoorbeeld achter een computer op kantoor of in auto.Een verkeerde houding, waarbij je onvoldoende rechtop loopt en zit hebben klachten. zoals het tillen van zware meubels of lang werken in de tuin. Ook onverwachte gebeurtenissen, zoals vallen of een auto ongeluk, kunnen leiden tot lage rugpijn.

Straalt de pijn uit naar de bil of zelfs naar de knie? Dan zit er een zenuw bekneld. Hoe dit allemaal voelt en hoe pijnlijk het is, verschilt per persoon. Bij lage rugpijn kun je last hebben van een pijnlijk of juist doof gevoel en tintelingen. Daarnaast kan het prikken, pijnlijk koud of juist branderig aanvoelen. Ook jeuk en ‘elektrische schokken’ komen voor.

Vaak kunnen rugklachten verminderd of verholpen worden, maar vooral chronische lage rugklachten zijn moeilijk te behandelen. Ga naar je huisarts als je te lang last hebt. Als de oorzaak van de pijn is bepaald, kun je aan een geschikte behandeling beginnen. Dit kan bijvoorbeeld fysiotherapie zijn of het dragen van een brace ter ondersteuning.

lumbale stenose

Bij een lumbale stenose is er sprake van een vernauwing (stenose) van het wervelkanaal ter hoogte van de (lumbale) lendenwervels. Deze aandoening komt  over het algemeen met name bij ouderen vaak voor.

lees verder

lumbago

Lage rugpijn komt erg vaak voor. De pijn kan allerlei oorzaken hebben. Spieren, botten, gewrichten, zenuwen kunnen een rol spelen. Ook emoties, stress en andere psychologische factoren hebben hun invloed.

leesverder

osteoporose

Osteoporose is de medische term voor wat in de volksmond beter bekend is als botontkalking. Het is een chronische botziekte die bij zowel vrouwen als mannen voorkomt. 

lees verder

NEEM CONTACT OP

Heeft u een vraag of wilt u iets bestellen, laat het ons weten en stuur een e-mail via onderstaand e-mailadres.

MEDIQAPP B.V.
Van Leuffenpad 21
3401 XZ IJsselstein
Netherlands

info@MediQapp.eu

KvK 82836981
IBAN NL15 INGB 0006 7233 05
BTW NL862622621B01